ΤΑΒΕΡΝΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΝΕΑ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ | ΜΠΑΡΜΠΑΛΕΞΗΣ
Μπάρμπα Αλέξης
Το 1960 η οικογένεια μας ήρθε από την Αντιόχεια με τις αποσκευές γεμάτες μεράκι, αγάπη και παράδοση. Παράδοση που μεταφέρθηκε στο σπιτικό τραπέζι από τους μεγαλύτερους στους μικρότερους. Από τους παππούδες που διηγούνταν ιστορίες στα εγγόνια τους, δοκιμάζοντας όλων των λογιών τις χειροποίητες λιχουδιές της μαμάς σε ένα σπίτι γεμάτο από μυρωδιές μιας άλλης εποχής.
Το 1992 η ζεστή ατμόσφαιρα από τη σπιτική κουζίνα της οικογένειας μας μεταφέρθηκε στον «Μπάρμπα Αλέξη». Εκεί που κάθε μέρα είναι για εμάς γιορτή, μία γιορτή φιλοξενίας και μετάδοσης της δικής μας και δικής σας παράδοσης. Εκεί που οι γεύσεις και τα αρώματα μας ενώνουν και μας μεταφέρουν στις μνήμες και τις ρίζες μας.
“Κάθε πράγμα είναι καλό όταν είναι καινούργιο. Ο φίλος, το κρασί και η ταβέρνα είναι καλύτερα όταν παλιώσουν.” Όπως λέει και ένα παλιό γνωμικό από την Αντιόχεια. Έτσι και εμείς, με την πείρα και την αγάπη μας για την αναβίωση της σπιτικής κουζίνας της γιαγιάς, φέρνουμε καθημερινά στο τραπέζι του Μπάρμπα Αλέξη γνήσιες γεύσεις από το παρελθόν, με ρίζες και ατμόσφαιρα που σε ταξιδεύουν στα βάθη της ιστορίας
Τι θα βρείτε στο “σπιτικό” μας;
Μία πόρτα ανοιχτή για όλους, με ζεστή ατμόσφαιρα για να απολαύσετε το φαγητό σας, είτε στον εσωτερικό μας χώρο, είτε στον κήπο μας τους καλοκαιρινούς μήνες.
Για διασκέδαση με την παρέα σας επιλέξτε τις ημέρες με την ζωντανή μουσική και μαζί με τους λογιών λογιών λαχταριστούς μεζέδες που θα δοκιμάσετε, θα χορέψετε και θα τραγουδήσετε, διασκεδάζοντας με την ψυχή σας.
Ενώ μπορείτε να μας επισκεφτείτε για το μεσημεριανό σας διάλειμμα στη μέση της εβδομάδας μετά τη δουλειά ή ακόμα για ένα δείπνο για δύο στο παταράκι μας.
Όσο για το φαγάκι μας…
Το υλικά μας είναι προσεκτικά επιλεγμένα και πάντα φρέσκα, όπως ακριβώς και στην κουζίνα του σπιτιού μας. Πικάντικα αλλαντικά, λαχταριστές τηγανιές, χειροποίητες πίτες, ποικιλίες τυριών, ζουμερά ψητά, ολόφρεσκιες σαλάτες και πολλά πολλά άλλα.
Αν έρχεστε πρώτη φορά…
Θα σας προτείνουμε μερικές από τις σπεσιαλιτέ μας, που δεν είναι άλλες από την Τηγανιά “Σωτήρης”, ένα πιάτο με ζουμερές μπουκιές κοτόπουλο, μανιτάρια, πιπεριές, μυρωδικά και λαχταριστή σως μουστάρδας. Για τους μερακλήδες κρεατοφάγους συστήνουμε ανεπιφύλακτα μία μοσχαρίσια σπαλομπριζόλα 3μηνης ωρίμανσης και φυσικά γιαουρτλού κεμπάπ στα κάρβουνα, πίτα και σάλτσα γιαουρτιού.
Από το τραπέζι δεν πρέπει να λείπουν οι φρέσκιες χειροποίητες τηγανιτές πατάτες, τα μπαστουνάκια καλοκυθιού και το ντολμαδάκι γιαλαντζί από τα χεράκια της μαμάς.